Snelle levering
100 dagen recht op retour
Al meer dan 10.000 tevreden klanten
Ook achteraf betalen

Top 10 behangtrends 2016

Top 10 behangtrends 2016

Wat gaat het nieuwe jaar ons op het gebied van behang ons brengen? Wat zullen de behangtrends zijn die onze woonkamer in 2016 zullen sieren?

Eén van de behangtrends uit 2015 was toch wel het gebruik van behang met houtmotieven zoals steigerhout behang. Wij bezoeken veel woonbeurzen, spitten woonbladen door en houden alle woontrends nauwlettend in de gaten. Vooruitblikkend op het nieuwe jaar komen wij met de Top 10 Behangtrend 2016.

1. Bloemen

Bloemen behang


Getoonde afbeelding: Dutch Wallcoverings Naturale 68534


Oud wordt nieuw. Bloemen is wellicht het meest gebruikte behangmotief die van oudsher wordt toegepast. Toch zijn bloemen met gewaagde grafische patronen de behangtrend voor 2016. Ze hoeven niet te vrouwelijk te zijn als je kiest voor prints of patronen die abstract of neutraal van kleur zijn.

2. Creatief

Noordwand Creative Collage behang


Getoonde afbeelding: 1Wall Creative Collage Typography C64-TYPO-001


In plaats van je vast te houden aan een vast patroon is er ook behang verkrijgbaar waarmee je jou creativeit kwijt kunt door zelf de afbeeldingen te plaatsen. Noordwand Creative Collage bestaat uit een themabox met 64 afbeeldingen die je naar eigen inzicht en creativiteit op de wand en/of plafond kunt plaatsen.

3. Haal buiten naar binnen

Fotobehang natuur bij Behangtotaal.nl


Getoonde afbeelding: Atlas Fotobehang Evolution 1 Green Lane 1062


Wordt één met de natuur door de natuur naar binnen te halen. Er is een groot aantal fotobehangposters verkrijgbaar die je het gevoel geeft alsof je je buiten waant. Levensechte beelden van natuur en landschappen zoals bossen, bergen, wolken of bloemen.

4. Haal het kind in je naar boven

Muurstickers om een vrolijke kamer


Getoonde afbeelding: Elitis muursticker Wonderland RM 995 01


Er is behang verkrijgbaar voor een vrolijke kinderkamer. Toch kan het voor volwassen ook leuk zijn om de jeugdjaren te herbeleven. Er is behang, fotobehang en muurstickers verkrijgbaar die leuk is voor iedere leeftijd. Creër je eigen magische wereld die je terugbrengt naar de kindertijd.

5. Beeldende kunst

Fotobehang met schilderij van Herman Brood


Getoonde afbeelding: Herman Brood fotobehang HB1011


Steeds meer kunstenaars laten hun kunstwerken bedrukken op behang. Maar ook de werken van oude meesters en kunstenaars zoals Van Gogh en Herman Brood hebben hun weg naar de wandbekleding gevonden.

6. Bijzondere texturen

Behang van kurk


Getoonde afbeelding: Elitis Eclat RM 631 72


Tegenwoordig wordt papier niet alleen meer van papier, vlies of vinyl gemaakt. Door het toepassen van andere texturen worden effecten zoals lederlook of  dierenhuid mogelijk gemaakt en wint in populariteit om zijn weelderige en sensuele uitstraling. Maar ook bijzondere texturen zoals kurk en bamboe worden steeds vaker verwerkt in behang om onze wanden te sieren.

7. Maak een uitzicht

Fotobehang met een uizicht


Getoonde afbeelding: Walltastic London Skyline XXL 43596


Als je een kamer hebt zonder uitzicht of ramen kunnen je dit creëren door fotobehang met bijvoorbeeld een stadsgezicht te gebruiken. De prints zijn voorzien van raamkozijnen of openslaande deuren waardoor het de illusie wekt alsof je naar buiten kijkt.

8. Geometrische patronen

Behang met geometrische patronen


Getoonde afbeelding: Osborne and Little behang Trifid W5556-03


Geometrische vormen worden binnen de architectuur veel toegespast. Het is dan ook niet vreemd dat de binnenhuisarchitecten en ontwerpers behang met geometrische patronen omarmen en steeds vaker gebruiken om een doordacht interieur te creëren. Het gebruik van zwart-wit patronen zorgen voor een uber chique look terwijl een gewaagde kleur grote impact kan hebben op de ruimte.

9. Natuurlijke materialen nagebootst

Behang met nagebootste natuurlijke materialen


Getoonde afbeelding: Ducth Wallcoverings Exposed PE10012

Er is ook een grote trend voor het vervalsen van natuurlijke materialen met behang zoals beton, steigerhout en sloophout, mozaïek, linnen of gepolijst metaal. Het is de manier om snel een bepaalde sfeer te creëren in een ruimte.

10. 3D effecten


3D behang


Getoonde afbeelding: Elitis behang Chance RM 757 02

Met de hedendaagse producttechnieken is het mogelijk om behang met 3D effecten te fabriceren. Om een 3D patroon te vormen wordt vaak schuim gebruikt. Het grote voordeel hiervan is de geluidsdempende werking hiervan. Verder is schuim eenvoudig in alle vormen te verwerken. Met 3D breng je een extra dimensie aan op de wand voor een zeer mooi en exclusieve uitstraling.

Laatste berichten
>>Top 10 behangtrends 2016
>>Creative Collage, uniek en origineel behang
>>Trends behangkleuren najaar van BN Wallcoverings
>>BN Wallcoverings wereldspeler in de behangwereld van Nederlandse bodem
>>Elitis behang voor een luxe uitstraling.
>>Steigerhout behang ongekend populair. 


Meest gelezen berichten